Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Registrera Fskatt

Det kanske på sätt och vis är bra att det inte är för lätt att starta eget. Då skulle alla göra det. Många av oss sitter på en hemlig dröm om att kunna jobba åt oss själva och kanske har en bra produkt i bakhuvudet som man bara vet att hela Sverige, eller till och med hela världen, kommer att älska. Men många drar sig ändå från att starta bolag. En av anledningarna kan vara att man tycker att det är för mycket pappersarbete och man är rädd att fylla i fel uppgifter, eller så tycker man att det tar för mycket tid. Inte nog med att man ska fylla i registreringen för firman, man måste även registrera F-skatt eller FA-skatt när man ska starta bolag.

Många kanske nu frågar sig vad som skiljer F-skatt och FA-skatt åt. Jo, så här är det. Du behöver registrera F-skatt om du till exempel startar upp en enskild firma. När du beviljats F-skatt är detta ett bevis på att du själv betalar in din preliminärskatt och dina sociala avgifter. Dessa avgifter måste annars din kund betala in och det är högst sannolikt att dina kunder inte är speciellt sugna på att stå för denna kostnad. Det ser också helt enkelt mer proffsigt ut om man på fakturan kan skriva ”Godkänd för F-skatt”. Detta är viktigt att tänka på när man ska starta bolag.

Om du däremot startar eget bolag, men samtidigt har en arbetsgivare i ett annat företag som betalar lön till dig, så behöver du registrera FA-skatt. Med andra ord så behöver du registrera F-skatt när du har eget företag och A-skatt när du har en anställning. Tänker man på detta sätt så blir det ju faktiskt inte så komplicerat. Om du fortfarande känner osäkerhet, eller helt enkelt vill ha någon som hjälper dig med pappersarbetet, så gå in på f-skatt.se. Här får du fantastisk hjälp med alla typer av frågor vad gäller att registrera F-skatt eller andra frågor som dyker upp när du ska starta eget.

Många frågor kommer att behöva besvaras när du bestämt dig för att starta bolag, men att registrera F-skatt är något du kan göra direkt, även innan du har startat eget och kommit igång. Alla andra frågor som kommer är det bäst att besvara och ta itu med allt eftersom.

image
David Hagberg  1712 visningar
Senast uppdaterad: 8/15/2020 10:56 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile