F-skatt aktiebolag

När du ska starta aktiebolag ska du först skicka in en anmälan om att registrera aktiebolaget. Därefter ansöker du om godkännande för F-skatt för bolaget. Det kan vi hjälpa dig med. Ett aktiebolag utan F-skatt betalar inte in sina skatter och avgifter. Det måste vara möjligt att bokföra F-skatt i ett aktiebolag om det ska driva näringsverksamhet.


När aktiebolaget har registrerats kan du ansöka om godkännande för F-skatt, momsregistrering och arbetsgivarregistrering. Vissa av uppgifterna som du har angett i e-tjänsten vid registreringen följer med till e-tjänsten ansökan om godkännande för F-skatt, till exempel bolagets räkenskapsår.


Vi hjälper dig fylla i alla papper så att allting blir rätt när du ska registrera F-skatt i ditt aktiebolag. Du får bland annat fylla i hur stor vinst du tror att aktiebolaget kommer att ha första året. Utifrån den uppgiften bestämmer Skatteverket vilken preliminärskatt aktiebolaget ska betala. Om aktiebolaget ska registreras för moms får du hjälp att räkna ut aktiebolagets beskattningsunderlag.


Registrera bolaget som arbetsgivare kan också behövas. Detta kan vi stå till tjänst med. I stort sett alla aktiebolag ska arbetsgivarregistrera sig eftersom ägaren som arbetar i aktiebolaget betraktas som anställd. Aktiebolaget betalar ut lönen. Arbetsgivaravgifter och preliminär skatt (A-skatt) på de anställdas (även ägarens) löner deklareras i arbetsgivardeklarationen och betalas till skattekontot månadsvis. I vissa fall kan det vara aktuellt med FA-skatt. Då hjälper vi gärna till med det. Du kan läsa mer om FA-skatt i aktiebolag här.


Att ansöka om godkännande för F-skatt kostar endast 1499 kronor. Du kan läsa mer om det här.


För att läsa mer om aktiebolag tryck på länken här:
https://starta-aktiebolag.se/aktiebolag/starta-aktiebolag

Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter. Vi levererar ansökan till dig samma dag! Endast 1499kr+moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile