Vi använder cookies. När du använder vår webbplats så godkänner du därmed även användandet av cookies.X

Antal Registreringar utförda
  • 2
  • 0
  • 0
  • 6
  • 5

F-skatt handelsbolag

Handelsbolaget ska ansöka om godkännande för F-skatt och registrera sig för moms och som arbetsgivare.


Men handelsbolaget beskattas inte för vinsten. Men F-skatt måste du registrera ändå. Det kan vi hjälpa till med. Ett handelsbolag är en juridisk person som består av två eller flera bolagsmän. Därför beskattas varje delägare för sin andel av vinsten. Under året kan du som delägare ta ut pengar ur ditt bolag. Detta kallas eget uttag.


Om du betalar fulla egenavgifter kan du få ett särskilt avdrag från egenavgifterna. Det gäller däremot endast dig som varken är ungdom eller pensionär. För att få avdrag måste överskottet av aktiv näringsverksamhet överstiga 40 000 kr. Om så är fallet får du dra av 7,5 % av underlaget för inkomst av aktiv näringsverksamhet. Det maximala avdraget är 15 000 kr.


Men det är många faktorer som påverkar den slutliga skatten för varje delägare. Några exempel är avsättningar till periodiseringsfond, expansionsfond och räntefördelning samt jobbskatteavdrag och minskning av egenavgifter. Om du har inkomst av tjänst läggs den inkomsten ihop med inkomsten från näringsverksamheten. Detta görs däremot när skatten räknas ut.


För att läsa mer och registrera ett handelsbolag, klicka på länken här:
https://starta-handelsbolag.se/starta-handelsbolag/starta-handelsbolag

REGISTRERA DIG FÖR F-SKATT
businessman