Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Kan man starta företag med bara uppehållstillstånd i Sverige?

Fler än 12 000 personer i månaden får uppehållstillstånd i Sverige. Men av alla med uppehållstillstånd har mindre än 0,002 procent ett företag att driva när de kommer till Sverige.

Uppehållstillstånd beviljades till 12 128 personer i september månad. Siffran med nyanlända i Sverige fortsätter att växa. Bland dessa finns människor som kommer till Sverige för att jobba och starta företag, så kallad arbetskraftsinvandring. Men också asylsökande, invandrare med anknytning till Sverige, EES-medborgare och gäststudenter.

När det kommer till antalet företagare som flyttar till Sverige är siffran ändå mycket låg. Bara 19 egna företagare fick uppehållstillstånd i Sverige förra månaden. Men det är inte bara personer som har ett eget företag som kan driva det i Sverige. Sverige erbjuder fantastiska möjligheter till alla entreprenörer. Det är viktigt att ta till vara på dessa möjligheter. Till och med du som är asylsökande och vill starta enskild firma har möjlighet att göra det under asylprövningen. 

Även de asylsökande vill dessutom jobba. Människor som kan bli företagare och skattebetalare i Sverige utöver de 2492 personer som får uppehållstillstånd som arbetskraftsinvandring. De vill starta upp ett nytt liv i Sverige. Men om det ska vara möjligt måste man förstå svenska samhällssystemet. Alla länder är olika. Med största sannolikhet fungerar inte Sverige som landet du kommer ifrån. Då måste det vara möjligt att få hjälp. Det får inte vara komplicerat att komma in i affärs-Sverige. Onödig byråkrati får inte bli ett hinder.

Sverige erbjuder fantastiska möjligheter för den som vet hur man gör affärer. Hur bra man är på att hantera byråkratin bakom att registrera F-skatt till exempel avgör inte hur framgångsrik affärsman du kommer att vara. Det är därför viktigt att se till att få denna del överstökad. Så att du kan påbörja att göra affärer.

Du måste registrera F-skatt när du ska starta företag.

Om du ska starta företag i Sverige måste du vara godkänd för F-skatt. Att registrera F-skatt är därför inget val. Det är något du måste göra. Företagare som bedriver enskild näringsverksamhet är som regel godkända för F-skatt. Men om du inte har kommit igång än är det inte säkert du gjort detta än. Vad innebär då F-skatt? Jo, ett godkännande för F-skatt innebär att det är företagaren själv som ansvarar för att betala in skatter och sociala avgifter, så kallade egenavgifter, på ersättning för utfört arbete. Om du precis ska påbörja resan som företagare i Sverige och behöver mer hjälp att förstå dig på detta kan du givetvis få hjälp. 

image
Samir Mdalla  1700 visningar
Senast uppdaterad: 5/10/2019 2:25 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile