Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Fem tips inför deklarationenHar du kanske inte deklarerat ännu? Det är ingen fara, ännu finns det tid. Det må vara försent för att få pengarna tillbaka redan första veckan i april, men så länge du deklarerar senast 2:a ,maj så är du säker.

 

Anmäl ditt bankkonto

Om du föredrar att få skatteåterbäring innan midsommar så är det ett måste att du anmäler ditt bankkonto till Skatteverket via deras hemsida i samband med att du lämnar in din deklaration. Gör du detta får du nämligen pengarna senast till midsommar ifall du har återbäring som skall komma. Det är ett enkelt sätt för att så snart som möjligt få dina pengar på kontot.

 

Skapa ett konto för digital e-brevlåda

Genom att ha en digital e-brevlåda så får du din deklaration minst 2 veckor före andra som inte har det. Detta gäller så klart inte för 2018 nu, men för 2019 så kan du redan börja förbereda nu. Detta gör att du kan deklarera klart redan i mars. Och därmed få pengarna tillbaka första veckan i april vilket är väldigt tidigt jämfört med de som ej har digital e-brevlåda och därmed missar denna möjlighet.

 

Bokslutet redo i god tid

Om du driver bolag som enskild firma är det en rekommendation att ha bokslutet redo i god tid, gärna innan deklarationen kommer. Detta gör att du ej hamnar i tidsnöd ifall något skulle vara krångligare än tänkt och därmed så hinner du fortfarande deklarera tid. Utöver tidsaspekten så får du också koll på hur skatten för räkenskapsåret blev. Därmed också utfallet som kan påverka likviditeten åt båda håll. Det finns därför mycket att vinna på att vara förberedd. Se därför till att ha en bra redovisningsbyrå som fokuserar på att hjälpa dig i god tid och gör dig trygg.

 

Läs på om olika avdrag

För många är deklaration en riktig djungel, men för den som kan och har koll finns faktiskt många skattekronor att spara. Därför kan det vara bra på att läsa på om avdrag om man lägger mycket pengar på någon viss sak. Exempelvis pendling till och från jobb. Genom att vara påläst kan du få tillbaka skattepengar, exempelvis om du lägger över 11 000 kronor per år på pendling mellan arbete och bostad. Självklart finns det mycket, mycket mer du kan göra avdrag för. Känner du för att fokusera på annat så finns det självklart experter att fråga som hjälper dig med det mot ersättning. Beroende på din situation så kan detta ändå bli lönsamt i slutändan.

 

Fuska aldrig

Fick du restskatt i år också? Visst tusan är det fruktansvärt tråkigt, men det är inte mycket att göra åt nu. Du har helt enkelt fått för mycket i månaden under hela året som varit och därmed blev det så här. Och trots att det enkelt går att ändra uppgifter och yrka på "påhittade" avdrag så bör du verkligen inte göra detta för att minska din restskatt. Det är aldrig värt risken att chansa för att kanske komma undan, Skatteverket kan nämligen granska 5 år bakåt i tiden. Detta gör att du ej kan slappna av på väldigt länge och det är inte värt den stressen. Skatteverket är också duktiga på att se saker som ser orimliga ut. Saknas dessutom kontrolluppgifter så är du rökt. Det är bara att bita i det sura äpplet och se till att det inte blir så nästa år.

image
David Hagberg  1773 visningar
Senast uppdaterad: 8/16/2020 8:10 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile