Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Registrera F-skatt är ett måste för företagareOavsett vilken företagsform du har så måste du registrera F-skatt. Det innebär att du som är godkänd för F-skatt själv ska betala in preliminärskatt genom att ha en månatlig debiterad preliminärskatt. Det gäller oavsett om du är en fysisk person som enskild näringsidkare eller en juridisk person, exempelvis aktiebolag eller handelsbolag. För enskilda näringsidkare ingår även egenavgifter i den debiterade preliminärskatten.

Beroende på vilken typ av verksamhet du ska starta väljer du den mest lämpliga företagsformen för just den verksamheten du har. Men när det kommer till att registrera F-skatt ska du göra detta oavsett vilken typ av verksamhet du ska starta upp. Det spelar ingen roll om du ska ha en kontorstjänst, öppna en restaurang eller en butik av någon form. Du behöver F-skatt i alla lägena. Alla företagare ska trots allt betala skatt. Enda undantaget är om du istället behöver F-skatt med villkor. Så kallad FA-skatt. Det registrerar du om du är anställd samtidigt som du har en egen verksamhet.

Registrera F-skatt och FA-skatt

När du registrerar ditt företag och ansöker om att bli godkänd för F- eller FA-skatt, ska du också lämna en preliminär inkomstdeklaration. I den ska du lämna uppgifter om bland annat företagets förväntade överskott. Underlaget används för att beräkna hur mycket du ska betala i debiterad preliminärskatt. Du får sedan ett beslut om debiterad preliminärskatt. I detta beslut står det hur mycket du ska betala och när. När du ska lämna uppgifter för debiterad preliminärskatt eller om du behöver ändra din debiterade preliminärskatt. Det enklaste sättet är att lämna en ny preliminär inkomstdeklaration. På sidan f-skatt.se kan du få hjälp med din F-skatt. Samt få mer information om hur du registrerar denna för din verksamhet.

Det är därför viktigt att du som går i tankarna om att starta företag och tänker registrera någon form av företag inte glömmer bort att registrera F-skatt samtidigt som du registrerar själva verksamheten.

image
David Hagberg  1774 visningar
Senast uppdaterad: 8/16/2020 7:33 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile