Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Varumärkesskydd när du ska starta egetRegistrera dig för F-skatt när du blir företagare

Den som bedriver näringsverksamhet ska själv betala in sin preliminär- skatt och sina socialavgifter. Som anställd är det arbetsgivaren som gör detta och den anställde har en A-skattsedel. När du ska starta eget och bli företagare måste du ansöka om att få en F-skattsedel och registrera dig för F-skatt genom att fylla i en blankett som heter "Skatte- och avgiftsanmälan" och lämna den till det lokala skattekontoret. Därmed registrerar du dig för F-skatt. Du kan också registrera dig för F-skatt online via f-skatt.se. För att kunna få en F-skattsedel finns vissa krav. Det som krävs för att du ska kunna få en F-skattsedel är att du bedriver näringsverksamhet, har för avsikt att bedriva näringsverksamhet och att du lämnat dina deklarationer och betalat dina skatter och avgifter.

Skydda ditt varumärke när du ska starta eget

Förutom att registrera dig för F-skatt måste du även tänka på ditt varumärke. Ett företags varumärke är en viktig tillgång som behöver skyddas precis som övriga tillgångar i företaget direkt när man startat eget och blivit företagare. Men vad är ett varumärke? Ditt varumärke kan vara företagets namn eller logotype. Det kan också vara produkt- eller tjänst namn eller specifika färger och former som är förknippade med vad ditt företag gör. Det handlar om allt som kännetecknar bolaget och gör det unikt, direkt från början när du startat eget.

Här har vi listat några tips att tänka på när du startat eget och blivit företagare och vill skydda ditt varumärke:

  • Ord är viktigare än figurativa inslag. Det innebär att det oftast är bäst att registrera ett varumärke innehållande ord, inte med figurer eller bilder.
  • Undvik beskrivande ord i varumärket. Du kan till exempel inte varumärkesskydda ord som beskriver en egenskap. Om ditt företag har utvecklat en ny sorts matt färg, så kan ordet ”matt” normalt inte skyddas eftersom det uppfattas som en beskaffenhet.
  • Sök hellre varumärkesskydd i svartvitt än i färg. Det hänger ihop med att svart och vitt anses skyddade i samtliga färger, men väljer du en specifik färg i varumärket, gäller skyddet i princip bara exakt den färgen. En gul logotype kan i värsta fall därför kopieras av en konkurrent om den väljer exakt samma utseende, men i blått i stället.
  • Undvik att kopiera eller försöka dra fördel av din konkurrents varumärke när du ska starta eget.
  • Överväg var varumärket ska skyddas. Det här är en aspekt som många missar, särskilt när man precis startat eget och blivit företagare. Om du söker varumärkesskydd i Sverige, så gäller det här. Vill du att det också ska gälla i till exempel Danmark, så måste du söka skydd där och i alla andra länder som du vill ska omfattas av varumärkesskydd. Det blir dyrt att skydda varumärket i många länder.
image
David Hagberg  1749 visningar
Senast uppdaterad: 8/15/2020 10:44 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile