Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Värt att veta om F-skatt

Det är efter ansökan om F-skatt som du får siffrorna på den preliminära skatt som du kommer att behöver betala in under året. Men du får också siffror på hur mycket du måste betala i sociala avgifter och andra egenavgifter. Det är bra att ha koll.

Vad är egentligen F-skatt?

Du kanske redan har gissat det, men bokstaven ”F” i F-skatt står för Företag. Genom att bli beviljad F-skatt så blir du beviljad att själv betala in din preliminära skatt och dina sociala avgifter. Men i F-skatten ingår även kommunalskatt och statlig inkomstskatt. När man har blivit godkänd för F-skatt så skriver man det på alla sina fakturor som man skickar ut till kund.

Vem kan bli godkänd för F-skatt?

Om du bedriver näringsverksamhet i Sverige och avser att fortsätta att bedriva näringsverksamhet samt att du har skött alla dina deklarationer och betalat in alla dina skatter och avgifter så kan du bli godkänd för F-skatt. Om du får lön från ett annat företag och tänker bedriva näringsverksamhet utöver det, så kan du bli godkänd för FA-skatt, vilket betecknas F-skatt med villkor. Även ett handelsbolag kan bli godkänt för F-skatt.


Betala F-skatt

F-skatten betalar du in varje månad på ett speciellt konto. Du betalar in den summan som har blivit uträknad just för dig och den baseras på den inkomst som du har uppgett att ditt företag kommer att inbringa under året. Om denna inkomst förändras så kan du alltid gå in och ändra denna siffra. Du behöver inte betala en skyhög preliminärskatt om du inte tjänar in så mycket som du har tänkt och inte heller betalar för lite så att du får en restskatt som får dig att drömma mardrömmar.

Var rädd om din F-skatt

Se till att du sköter alla dina inbetalningar och deklarera som du ska, annars så kan ditt godkännande för F-skatt återkallas. Då kommer det att bli svårt för dig att hitta kunder och bli anlitad av dessa, eftersom kunden då måst betala in sociala avgifter och egenavgifter åt dig. Inte många kunder kommer att gå med på dessa villkor.

Visa att du är godkänd för F-skatt

Var inte rädd att visa upp att du har blivit godkänd för F-skatt. Tvärtom så ska du säga det och skriva det så mycket som möjligt. Det är viktigt att få med i avtal och offerter, men även på fakturor, som tidigare nämnt.

Hur ansöker man då om F-skatt? Allra enklast går du in på f-skatt.se. Här får du all hjälp som du behöver och du kommer snabbt och lätt att kunna börja fakturera dina kunder. Det är så klart viktigt att komma igång med sitt företag så fort som möjligt och som vi vet så är ju tid pengar. Om man kan få lite hjälp med att starta upp så är det väl värt det.

image
David Hagberg  1843 visningar
Senast uppdaterad: 8/15/2020 10:30 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile