Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Guiden till att registrera F-skatt för ditt företag som nyanländVad det innebär det för ett företag att registrera F-skatt

F-skatt är en typ av skatt för företagare som driver egna bolag kan använda sig av för att underlätta för sina kunder. Om du planerar att registrera F-skatt kan du efter att du fått den godkänd få rätt att betala in sociala avgifter, kommunalskatt, statlig inkomstskatt och preliminärskatt. Det gör det lättare för de som anlitar dig och gör dig som företagare mer eftertraktad.

Registrera F-skatt är därmed till din fördel. Det råder inget tvivel om saken. Processen för att bli godkänd är två år. Det betyder att det kan vara värt att skaffa F-skatt så fort du blivit klar med att registrera företag. Som egenföretagare kommer du antagligen göra det i form av fysisk person. Det innebär att det är ägaren för företaget som är juridiskt ansvarig för företaget. Om något går snett är det upp till denna person att gå till domstolen. Som asylsökande eller nyanländ är det ofta inte läge att registrera F-skatt som juridisk person, vilket är det andra alternativet.

Kraven som finns för dig som vill skaffa F-skatt åt ditt företag

I och med att F-skatt är ett förtroendeuppdrag finns det krav på dig som företagare. Du som vill starta eget måste uppfylla dem. Kraven för att registrera F-skatt är samma oavsett om du är svensk medborgare, nyanländ eller asylsökande. Du som vill ordna med F-skatt inte har brutit mot någon av de många regler som ges vid godkännandet av registreringen under två års tid. Av den anledningen är det en bra ide att du, så fort du registrerar företag också ser till att registrera F-skatt så att du får den godkänd så snabbt som möjligt.  Det går att förlora sin F-skatt vilket är till en stor nackdel så det är viktigt att följa reglerna. Som nyanländ eller asylsökande är det bra att veta att du inte får ha någon större skatteskuld varken i Sverige eller ditt hemland.

Mer info om vad som krävs för att registrera F-skatt finns att hitta på f-skatt.se

image
David Hagberg  1828 visningar
Senast uppdaterad: 8/16/2020 6:54 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile