Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Registrera F-skatt och starta företag under asylprövningenFör dig som är asylsökande är detta ett stort beslut. Det är viktigt att tänka till noga. Som asylsökande företagare kan du inte ångra dig om din ansökan om asyl avslås. Om du varit anställd i fyra månader och har ett löfte om minst 12 månaders fortsatt anställning kan du däremot söka arbetstillstånd om din ansökan om asyl avslås.

Om du fått uppehållstillstånd ska du folkbokföra dig hos Skatteverket. Uppehållstillstånd kan beviljas till dig som flykting i tre år eller skyddsbehövande i 13 månader. När tiden löper ut kan du på nytt ansöka om att få permanent uppehållstillstånd. Men bara om du är självförsörjande. Det vill säga om du kan försörja dig på det företag som du startade under ditt tillfälliga uppehållstillstånd.

Men var ska du vända dig. Om du beslutar dig för att göra slag i saken. Att påbörja ett liv som egen företagare. Du måste välja företagsform. Enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag. Om man är ensam och vill hålla kostnaderna nere när man kommer till ett nytt land är enskild firma ofta ett bra alternativ. Handelsbolag är du alltid minst två personer som startar upp och i ett nytt land är ofta inte nätverket alltför stort. Det kan också vara en lättnad att slippa lägga ut de 50000 kronor som behövs i aktiekapital när du ska starta ett aktiebolag.

Var finns hjälpen att få när du ska registrera F-skatt?

Även om du väljer enskild firma måste du ändå ta dig igenom byråkratin. Nu kommer både F-skatt och samordningsnummer in i bilden. Som tur är finns det hjälp att få. Även som nyanländ ska du kunna klara av detta. Registreringsprocessen för F-skatt kan du påbörja här på vår sida efter att du har fått samordningsnummer från Skatteverket. 

image
David Hagberg  1726 visningar
Senast uppdaterad: 8/16/2020 7:34 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile