Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

"F" i f-skatt står för företag

F-skatt är en preliminär skatt som betalas av en person som driver ett företag. F står här för Företag och därför kan man faktiskt, med all rätt utläsa F-skatt som Företagsskatt. Det är samma princip om du är anställd av någon, då du betalar A-skatt, alltså Anställd-skatt.

Då du ansöker om F-skatt så ansöker du om rätten att själv betala in din preliminärskatt och dina sociala avgifter. Detta är avgifter som din arbetsgivare vanligtvis står för när du har en anställning hos honom eller henne. Det är viktigt att känna till att du själv måste betala dessa avgifter när du startar en firma, så att du kan räkna med dessa i din budget. Det är alltså inte bara skatt på din vinst som du måste betala.


För att visa dina kunder att du är godkänd för F-skatt så markerar du just detta på varje faktura som du skickar ut till kund. Då vet de med säkerhet att du står för dina egna avgifter. Om man inte är godkänd för F-skatt så måste din kund betala för detta och då är det inte så säkert att de kommer att anlita dig i fortsättningen, så var rädd om din certifiering.

Det finns vissa krav för att bli godkänd för F-skatt. Det är kanske en självklarhet, men du måste för det första vara en fysisk eller juridisk person som ansöker om att få F-skatt. Denna person får inte under de senaste två åren ha brutit mot de villkor som man går med på när man godkänns för F-skatt. Man får inte heller ha en skatteskuld som är obetald. Detta gäller både i Sverige och utomlands. Man måste även tidigare år lämnat in sin inkomstdeklaration som man ska och man får inte vara försatt i konkurs eller ha näringsförbud.

Om du tycker att det är komplicerat med F-skatt och vill ha hjälp med att söka så är det inga problem. Du kan snabbt och lätt få hjälp här!

image
David Hagberg  1953 visningar
Senast uppdaterad: 3/11/2019 4:43 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile