Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Så gör du för att registrera F-skatt

Som företagare kan man registrera F-skatt för att själv kunna betala in skatter och avgifter. På så sätt vet också dina kunder att de inte ska betala några arbetsgivaravgifter eller göra skatteavdrag på ersättningen de betalar till dig. De flesta företag föredrar att enbart anlita de som erbjuder F-skatt, och därför är det en stor fördel om du så snart som möjligt registrerar dig för F-skatt när du startat ditt företag.

Alla de vanliga typerna av företag i Sverige ska registrera F-skatt, och när det gäller aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och ekonomiska föreningar måste de också ha A- eller SA-skatt. Utöver F-skatt så finns det även något som kallas för FA-skatt. Det gäller i enskilda firmor där ägaren har inkomster både från företaget och från en anställning.

För att bli godkänd för F-skatt måste företaget drivas självständigt och varaktigt i vinstsyfte. Den fysiska eller juridiska person som ansöker får heller inte ha försatts i konkurs tidigare eller ha näringsförbud. F-skatt godkänns inte heller för de som har en stor obetald skatteskuld. Om ditt företag uppfyller kraven för att registrera F-skatt är det enkelt att göra det på nätet.


Registrera F-skatt direkt på internet

En registrering av F-skatt är en enkel procedur, och därför är det smidigast att genomföra den på nätet. Sidan f-skatt.se erbjuder en tjänst där du kan fylla i ett elektroniskt formulär med den information som krävs. Efter att ha kontrollerats av en personlig handläggare skickas informationen vidare till myndigheterna som behandlar din ansökan. Det tar sedan bara några dagar innan du kan vara igång att fakturera dina kunder.

Efter registreringen

När du skickar en faktura bör du alltid inkludera information om att du är registrerad för F-skatt. Då vet mottagaren att du är seriös och har koll på dina inbetalningar av skatter och avgifter. På varje faktura bör meningen ”Godkänd för F-skatt” finnas med. Fakturan måste även innehålla organisationsnummer/personnummer samt namn och adress. Du bör också informera om att du är godkänd för F-skatt i eventuella offerter och avtal. De avgifter du själv ska betala in när du registrerat F-skatt är statlig inkomstskatt, kommunalskatt samt sociala avgifter. Passa på att registrera F-skatt direkt när du startat ditt företag för att ge ett proffsigt och seriöst intryck.

Skribent: Rasmus Orsén

image
David Hagberg  1869 visningar
Senast uppdaterad: 8/15/2020 10:45 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile