Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

 • Rekordsnabb registrering
 • Låg preliminärskatt första året
 • Ärendehandläggning hos Skatteverket
 • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

7 saker som du måste känna till om F-skatt

F-skatt

 1. Har man blivit godkänd för F-skatt så betyder det att man har fått tillåtelse att själv betala in preliminärskatt och sociala avgifter. Om en kund anlitar dig och du inte har blivit godkänd för F-skatt så blir alltså kunden skyldig att betala in dina avgifter. Det finns inte så många arbetsgivare som är villiga att göra detta, så det är väldigt viktigt att bli godkänd. Vill du ha hjälp med ansökan så är det bara att vända sig till f-skatt.se. Här finns all hjälp du behöver.

 

 1. Det är otroligt viktigt att du blir godkänd för F-skatt, men det är även viktigt att du själv kontrollerar dina leverantörer och de du anlitar. Är de inte godkända för F-skatt så kan du bli skyldig att betala deras sociala avgifter.

 

 1. I den preliminära F-skatten ingår kommunalskatt, statlig inkomstskatt och sociala avgifter. Denna skatt är alltså företagarens sätt att ge tillbaka till samhället där våra skolor och sjukhus behöver alla resurser de kan få. .

 

 1. Den som är godkänd för F-skatt ska klart och tydligt skriva detta på varje faktura som man skickar. Det är även bra att nämna detta på offerter och i avtal.

 

 1. När du har blivit godkänd för F-skatt så är det fortfarande viktigt att du sköter dig som företag. Om du missar att deklarera eller inte betalar dina skatter som du ska, så kan ditt godkännande för F-skatt faktiskt återkallas. Detta kommer troligtvis att innebära stora problem för dig att få jobb.

 

 1. Det spelar ingen roll vilken företagstyp du har valt. Alla företag, så som aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller ekonomisk förening, kan (och bör) ansöka om F-skatt.

 

 1. För att du ska kunna bli godkänd för F-skatt krävs att du bedriver, eller kommer att börja bedriva näringsverksamhet. Detta i sin tur betyder att om du är en fysisk person så måste ditt företag bedrivas i vinstsyfte, vara självständigt och varaktigt.

 

Den viktiga F-skatten

Ordet skatt kanske är något vi helst vill blunda för, men för att det ska vara möjligt att driva ett företag så behöver man verkligen ansöka om F-skatt. Om man inte blir godkänd så kan man fundera på att lägga ner sin verksamhet, så viktig är denna. Ansökan som du gör är otroligt viktig både för dig och dina kunder, men även för samhället i stort. Vi vill ju inget hellre än att skolor och sjukhus ska fungera på ett bra sätt. Det kanske inte är så illa att betala F-skatt i alla fall.

image
David Hagberg  1788 visningar
Senast uppdaterad: 8/15/2020 10:35 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile