Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

När behöver jag starta företag?En av de vanligaste frågorna människor ställer sig när de har börjat lite smått med att få in pengar för någon typ av försäljning är när de ska och behöver starta ett företag. Hur mycket får jag tjäna innan jag behöver starta igång ett företag och deklarera moms och skatter för det jag säljer. Det är en frågeställning som kan få många olika svar beroende på vem man frågar. Det nämns också ofta gränser om 30 000 kr och andra typer av gränsvärden som skulle indikera när det är dags.

 

Hobbyverksamhet, när övergår det till näringsverksamhet?

Att man får tjäna 30 000 kr innan man behöver börja skatta syftar på att det ska ses som hobbyverksamhet innan man når den gränsen. Det är dock ett påstående som inte har någon anknytning till lagtext eller gällande praxis. Det som avgör om något är hobby eller näring är nämligen syftet med själva arbetet som görs. Är syftet att det du gör ska generera vinst, ja då är det näringsverksamhet oavsett vad du gör och det ska finnas ett företag från första kronan du säljer något. Så skatteplikten träder in direkt om syftet är att du ska generera vinst med det du gör. Är syftet istället för att du gör något du tycker är roligt på fritiden, exempelvis kanske sticka. Ja då skulle du kunna sälja din halsduk för en symbolisk summa utan att det anses som näringsverksamhet. Observera dock här att om du hävdar att du tycker det är roligt att driva en e-handel på nätet lite på din fritid så räknas det inte till hobby. Ett exempel som e-handel räknas alltid som att det har ett vinstsyfte i denna typ av fall, så du kan inte avgöra syftet själv. Det finns vissa grunder att faktiskt hålla sig till.

 

Hur gör jag om jag behöver starta företag då?

Om du nu har konstaterat att du behöver ha ett företag för din verksamhet, att det helt enkelt avser näring. Ja då behöver du komma igång med ett företag. Det gör du enkelt genom att gå via starta-företag.se som hjälper dig och ger dig tips hela vägen. Oroa dig inte, det går snabbt att göra och tar inte många dagar i anspråk. Därefter behöver du hitta någon som kan hjälpa dig med bokföringen om du inte kan det själv. Denna typ av tjänster kan du få hjälp med utav Svensk Bolagsförmedling Ekonomi som erbjuder alla sina kunder bokföringspaket till riktigt pressat pris. När väl företaget och bokföringen är på plats så finns det inget som hindrar dig från att börja med din verksamhet till fullo. Du har vad som krävs för att göra det på ett helt korrekt sätt. Dessutom har du stöd med att hantera mervärdesskatt och andra typer av skatter och avgifter. Så du slipper oroa dig för att gå fel i den djungeln av regler som finns. Utan du kan helt enkelt fokusera på den verksamheten du har valt att hålla på med. Ibland är det inte svårare än så.

 

image
David Hagberg  2612 visningar
Senast uppdaterad: 3/21/2019 2:36 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile