Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Info om registrering av F- och FA-skatt: Till alla de som vill bli företagare

Registreringen av F-skatten

F-skatt innebär att egenföretagaren själv betalar in skatter och egenavgifter på inkomster i näringsverksamheten varje månad. Även juridiska personer så som aktiebolag och ekonomiska föreningar har normalt registrerat F-skatt. Den här typen av skatt är en preliminärskatt, vilket innebär att företagaren betalar in en debiterad preliminärskatt varje månad. Skatten ska vara lika stor för varje debitering och ska så gott som möjligt överensstämma med den slutgiltiga skatten. För att bli godkänd för en registrerad F-skatt gäller det att personen som ansöker om att få skattsedeln bedriver näringsverksamhet, avser att bedriva näringsverksamhet och har lämnat deklarationer samt betalat skatter och avgifter. Du kan alltså också registrera din F-skatt om du precis blivit företagare. Om inkomsten förändras under året ska också preliminärskatten ändras. Detta måste i vissa fall rapporteras in till Skatteverket genom en preliminär inkomstdeklaration. Om inkomsten är säsongsbaserad kan skatten betalas in endast de månader som den gäller.


Registreringen av FA-skatten

I vissa fall kan en person både bedriva egen näringsverksamhet och vara anställd. Särskilt när man precis blivit företagare kan många vilja ha kvar stabiliteten och säkerheten som en anställning ger. I dessa fall ska personen betala och registrera sig för FA-skatt, vilken är en kombinerad skattsedel som är en F-skatt med villkor och är en sammanslagning mellan denna skatt och anställningsskatt, även kallad A-skatt. F-delen används då för den egna verksamheten, och A-delen för anställningen. När F-delen ska gälla ska det hänvisas till den skriftligen, annars gäller A-delen automatiskt. Särskilt i början när man blivit företagare kan detta vara svårt att komma ihåg. Efter ett tag blir det en vana så det första steget är att registrera FA-skatten.

För att starta din verksamhet och få en bra början som företagare måste du ansöka och registrera dig för antingen F-skatt eller FA-skatt. Detta görs via Skatteverket och kan göras via att köpa ett paket hos f-skatt.se. Via paketet tar f-skatt.se hand om registreringen av F-skatt och även FA-skatten. Särskilt registreringen av FA-skatten kan vara krånglig för att skatten bygger på villkor. Har du anställd personal eller själv kommer att vara anställd i ditt aktiebolag ska du även registrera företaget som arbetsgivare. F-skattsedeln eller FA-skattsedeln är otroligt viktig! Den talar om för dina uppdragsgivare att du bedriver näringsverksamhet och att du själv ska betala sociala avgifter.

Bli företagare

Många människor har idéer och drömmar, men det är långt ifrån alla som förverkligar dem. Att bli företagare handlar om att ha drivkraften att omsätta sina idéer och drömmar till handling. Att bli företagare är med andra ord så mycket mer än bara själva drivandet av verksamheten, det är något som definierar din person.

image
David Hagberg  1704 visningar
Senast uppdaterad: 8/16/2020 8:11 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile