Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Glöm inte F-skatten

Skatter kan vara komplicerade och det finns många olika. I den här texten svarar vi på två frågor om F-skatt. Du kan hitta mer information hos https://www.f-skatt.se/.

Kan jag förlora min F-skatt?

Du kan förlora din F-skatt om du inte deklarerar eller betalar dina skatter innan de givna datumen. Om du inte håller tiderna och beloppet du ska behålla kan godkännandet du tidigare fått av Skatteverket dras tillbaka och återkallas. Det är av extremt vikt att du som bedriver eller vill bedriva en egen näringsverksamhet i framtiden att ha koll på redovisningen och betalningen av skatterna ditt företag är skyldigt. Det är även något du måste tänka på om du vill få ett godkännande av F-skatt. Det får inte ha brustit i redovisning och betalning av skatter i mer än obetydlig omfattning, ha näringsförbud, vara försatt i konkurs eller ha missbrukat ett tidigare godkännande för F-skatt.

Ett återkallad godkännande för F-skatt kan inbära stora problem för dig och din näringsverksamhet. Det kan till exempel innebära att du och din näringsverksamhet inte kommer få fler uppdrag efter återkallningen. Att företaget betalar F-skatt är förtroendegivande för dina partners du samarbetar med och dina kunder. Det är svårt att driva verksamhet utan F-skatt. Om du mot förmodan får uppdrag utan en F-skatt och tar detta uppdrag åt en uppdragsgivare i din näringsverksamhet har du andra villkor som du måste tänka på. Det är en annan beskattning som gäller för ditt företag utan ett godkännande för F-skatt. Skattemässigt är du utan F-skatt en anställd hos uppdragsgivaren, något som kan skrämma bort uppdrag. Det innebär nämligen att uppdragsgivaren ska dra skatt samt betala arbetsgivaravgifter. Om du har ett aktiebolag ska uppdragsgivaren dra av skatt. Om ditt godkännande för F-skatt återkallas måste du även ändra din debiterade preliminärskatt genom att lämna en ny preliminär inkomstdeklaration. Detta är ytterligare arbete som du redan lagt ner tid på. Med andra ord uppstår en massa krångel om godkännandet för F-skatt återkallas.


Vad händer om man inte har F-skatt?

Vi har redan förklarat konsekvenserna av att godkännandet återkallas av Skatteverket. Men om man inte ens fått ett godkännande, vad händer då? Om en uppdragstagare utan godkännande för F-skatt gör affärer, ska den parten som betalar ut arbetsersättning normalt dra av skatt på arbetsersättningen. Det spelar ingen roll om mottagaren bedriver näringsverksamhet eller ett bolag, detta krav gäller. En sådan affär kan hjälpa dig att få godkännande för F-skatt. När ersättningen betalats ut kan detta ske. Naturligtvis är det redan försent för att hänvisa till godkännandet i det utförda uppdraget, men det hjälper för nu uppdrag! För att du ska kunna bli godkänd för F-skatt krävs dessutom att du bedriver eller har för avsikt att bedriva näringsverksamhet.

image
David Hagberg  2851 visningar
Senast uppdaterad: 2/13/2019 3:29 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile