Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Registrera F-skatt för ditt företag för dig som söker uppehållstillståndVad det betyder för ditt företag att registrera F-skatt som utlandsfödd

F-skatt är en slags skatt där företagaren har fått godkänt av myndigheterna att själv betala in sina sociala avgifter och preliminärskatt. När du gått igenom processen och fått uppehållstillstånd och/eller blivit folkbokförd i Sverige kan du alltså registrera ditt företag. När du registrerat företaget är det sedan en stor fördel för dig som egenföretagare att ansöka om F-skatt, registrera F-skatt. Det betyder att du som företagare har en stor fördel då dina kunder och uppdragsgivare som anlitar dig och dina tjänster. Du behöver inte betala avgifter som innefattar sociala avgifter, kommunalskatt och statlig inkomstskatt.

Att registrera F-skatt är alltså till hundra procent en fördel för dig som vill bli företagare och starta eget. För att registrera F-skatt måste du vara antingen en fysisk person eller juridisk person. En fysisk är vilken person som helst som blir ansvarig för företaget och kan kallas till domstol om det behövs. En juridisk person är aktiebolag, handelsbolag samt ekonomiska föreningar. De räknas som en fysisk person i juridiska processer. Om företaget går i konkurs är det den juridiska person som står skyldig. Detta gäller oftast inte dig som utlandsfödd som vill registrera F-skatt då det oftast gäller att starta enskilt företag. Det är då företagets ägare som är juridiskt ansvariga.

Kraven som finns för dig som vill registrera F-skatt för ditt företag

Det finns ett antal krav för dig som vill registrera F-skatt då det är till din fördel och ett förtroendeuppdrag som ges till dig. För dig som juridisk eller fysisk person krävs det att du, för att få tillåtelse att registrera F-skatt, inte har brutit mot något villkor som ges vid godkännandet av att registrera F-skatt under två års tid. Som utlandsfödd krävs alltså att du under två års tid inte bryter mot några lagar och överenskommelser för din F-skatt under två års tid. Det kan då vara klokt att så fort du registrerar ditt företag så registrerar du även F-skatt för att få den godkänd så fort som möjligt. Du får inte ha en stor skatteskuld varken från Sverige eller ditt hemland.

image
David Hagberg  1724 visningar
Senast uppdaterad: 3/21/2019 3:41 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile