Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.
Oavsett om det handlar om ett uppstartsföretag, aktiebolag eller en utländsk aktör gäller samma regler. För att få bedriva verksamhet i Sverige måste man registrera F-skatt.
Vem som helst kan skicka in en ansökan om att bli godkänd för F-skatt. Men för att bli godkänd måste du uppfylla en del krav. Till exempel krävs att verksamheten är mer seriös än en hobbyverksamhet. Det krävs också att företaget drivs regelbundet, kontinuerligt och strävar efter att drivas en längre tid. Vad det innebär att registrera F-skatt är att det blir enklare för uppdragsgivare att anställa dig, eftersom de inte behöver bry sig om sociala avgifter eller preliminärskatt, vilket i sin tur innebär att det blir lättare för dig att bli anlitad. Att inneha en F-skatt innebär att du ses som en seriös aktör, därför är det smart att alltid delge den informationen när du har kontakt med andra företag om dina tjänster.
I F-skatten räknas in socialavgifter, kommunalskatt och statlig inkomstskatt. Socialavgifter inräknar bland annat egenavgifter och utgifter för lön. Man betalar in en så kallad preliminärskatt kontinuerligt under året. Lämnar du in en ny preliminärskatt kan den ändras allt eftersom året fortskrider. Låter det som mycket att hålla koll på när det handlar om att registrera F-skatt? Idag finns det snabba lösningar för personer som vill komma igång snabbt och enkelt. Vår sida som du besöker nu är ett bra exempel. Det är en tjänst som hjälper dig med en rekordsnabb registrering samt ärendehandläggning. Där ingår även rådgivning angående en uppstart av erfarna rådgivare, vilket är en bra kunskapsbas om du känner dig osäker på processen.
Om du vill registrera F-skatt finns det ett par punkter det är viktigt att ha i åtanke. Till skillnad från A-skatt som är den skatt som anställda betala på förvärvad lön betalas F-skatt in i förväg. Det innebär att du som företagare bör ha bra koll på ditt företag och kunna ge en rimlig bild över hur omsättning i företaget kommer se ut. Vid varje bokslut regleras summan så att du varken betalar in för mycket eller för lite. Det är fördelaktigt att ligga så nära som möjligt den reella summan eftersom det förhindrar att du behöver betala in stora summor vid årets slut. Skatten baseras i första hand på den vinst som företaget förväntas göra under året. Det finns möjligheter att göra avdrag på skatten i form av egenavgifter eller andra likartade saker. Maximalt kan man få ett avdrag på 25% av den totala omsättningen i företaget.
Vårt kundcenter
08 123 503 29
Måndag-fredag: 10:30-17:00
Lördag-söndag: stängt
Helgdag: stängt