Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Nyanländ i Sverige? Starta enskild firma som taxiförare.Är du nyanländ i Sverige är det många utmaningar som väntar i ett nytt samhällssystem. Om du därtill är asylsökande blir det extra svårt. Det kan också vara så att den utbildningsnivå som arbetsgivare tidigare bedömt som tillräcklig anses begränsad på den svenska arbetsmarknaden. Inte minst om du inte behärskar det svenska språket. Men även brist på akademisk utbildning kan många gånger bli ett problem när du ska konkurrera om jobben i Sverige.

Men oroa dig inte. Det som till synes förefaller som hinder bör du se som en möjlighet. Detta är din chans att starta upp ett eget företag och bli verksam i näringslivet precis som alla andra yrkesmänniskor i Sverige. I rollen som taxiförare krävs ingen akademisk utbildning och vem som helst kan starta upp en enskild firma och bli företagare i Sverige. Glöm inte att registrera F-skatt också bara.

Om du ska satsa på en karriär som egen företagare och taxiförare i Sverige måste du däremot ha taxiförarlegitimation. För att få driva ett taxiföretag krävs att du har ett så kallat taxitrafiktillstånd. När du har detta är det bara att köra igång.

Taxiförarlegitimationen och taxitrafiktillståndet ansöker du om hos Transportstyrelsen. Kurser anordnas av bland annat branschförbund och vissa trafikskolor. Det kan vara bra att veta att du inte får göra avdrag i inkomstdeklarationen för din körkortsutbildning. Körkortet kan således bli din största investering i verksamheten. Det säger sig självt att du som ska ge dig in i den här branschen har körkort för personbil i yrkesmässig trafik. Det innebär att förutom vanliga taxikörningar kan du även köra färdtjänst, skolskjuts, avtalskunder, bud och sjukresor.

Men det är fler saker du behöver tänka på. När du ska driva ett taxiföretag ställs det krav på att du har kunskap i juridik och ekonomi. Det är viktigt att du vet vilka tekniska normer som gäller i din yrkesroll. Du ska också veta hur arbetet ska organiseras och utföras så att trafiksäkerheten främjas. Du är ju ansvarig för andra människoliv när du kör andra människor i en bil.

Var får jag hjälp att starta enskild firma?

Du kan givetvis få mer hjälp om du känner att det är oklart hur du ska komma igång. Det finns experter på området att tillfråga när det gäller att starta upp en enskild firma och registrera dig för F-skatt. Registreringen kan du göra enkelt här på vår sida! 

image
David Hagberg  2985 visningar
Senast uppdaterad: 3/21/2019 12:30 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile