Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Börja frilansa men registrera F-skatt

Alla människor är olika. Det gäller även vår roll som yrkesmänniskor. Olika personer tycker om och är lämpade för olika typer av arbete. Du har helt enkelt din grej som du är bäst på. Om du är en person som mer än något annat vill ha lugna dagar i ditt jobb utan att det kräver alltför mycket av din fysiska styrka är du uppenbarligen lämpad för att arbeta på kontor. Lastbilschaufför, snickare eller servitör passar helt enkelt inte dig. Men vad kan du göra då. Ett jobb får du inte hur som helst idag och det krävs ofta en rejäl ansträngning från din sida för att ta dig in på arbetsmarknaden. Ett alternativ är att registrera F-skatt och inledningsvis erbjuda dina tjänster som frilansare. Det går snabbt och enkelt.


Utbildningen och arvodet spelar roll

Om du har en eftergymnasial utbildning av någon form faller det sig kanske naturligt inom vilket område du startar upp din verksamhet inom. Du fattar helt enkelt bara beslut om att registrera F-skatt för att få ditt F-skattebevis och sedan är du igång med den verksamheten.

Men det kan vara så att du inte har någon eftergymnasial utbildning. Du har en gymnasieutbildning som ger dig samma kompetens som många andra och inget mer. Det blir extra svårt att ta steget in på banan som frilansare direkt efter studierna eftersom du är väldigt ung och vanligtvis inte besitter så mycket arbetslivserfarenhet som du kan fylla ut ett cv med. Även frilansare behöver kunna visa upp att de har med sig antingen utbildning eller ännu hellre referenser för att få uppdrag.

I början får du räkna med att det inte är möjligt att få samma lön som om du skulle vara anställd. Det råder hård konkurrens och många av dina kunder kommer välja mellan dig och dina konkurrenter baserat på hur mycket var och en av er tar betalt. Inte minst om du är aktiv som företagare i någon av de hårda konkurrensutsatta yrkena. Exempelvis journalist och samhällsvetare.

Få fler uppdrag

Om du vill öka dina chanser att få uppdrag som frilansare ska du i första hand kunna påvisa gott om tidigare jobb som du har gjort. Det är viktigt att du har sådana referenser att tillgå. I början när du inte har några får du försöka ragga uppdrag med utbildning och arbetslivserfarenhet. Försök se till att den är så relevant som möjligt för det uppdrag du söker. Har du inte relevant erfarenhet kan du försöka vidareutbilda dig till nästa gång ett sådant uppdrag dyker upp. Det finns relevanta kurser på folkhögskola och universitet som du kan gå för att nischa dig som frilansare.

Men för att starta upp verksamheten behöver du vara registrerad för F-skatt. Det innebär att du betalar de skatter och avgifter som du ska betala. Du kan också skriva att du har F-skatt när du fakturerar dina kunder. Det kommer väcka förtroende för dig hos dem. Det visar att du kan hantera ett förtroendeuppdrag. Du som vill veta mer om hur du gör när du ska registrera F-skatt kan läsa mer och få hjälp med registreringen här.

image
David Hagberg  2950 visningar
Senast uppdaterad: 2/14/2019 4:25 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile