Registrera dig för F-skatt

Registrera dig direkt online och kom igång med din F-skatt idag. Vi levererar dokument till dig inom 24 timmar! Vi hjälper dig även att registrera dig för moms och som arbetsgivare. Endast 1499 kronor.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?
 

När fritt utövande kulturarbetare bedöms

Inkomst av konstnärlig, litterär eller annan kulturell verksamhet kan innebära att flertalet olika inkomsttyper kommer i fråga. Det kan antingen handla om anställningsinkomst, hobbyinkomst eller näringsverksamhet. Den sidan som behandlar främst näringsverksamhet är den som ska fokuseras på nu. Många som är aktiva inom kulturell verksamhet är väl bekanta med begreppet ”fritt utövande kulturarbetare”. Som fritt utövande kulturarbetare redovisar du dina inkomster som inkomst av näringsverksamhet. Det är därmed samma regler som för andra företagare. Men det finns vissa specialregler för dig som arbetar med kultur.