Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.
Vi på Svensk Bolagsförmedling har jobbat flera år med att ordna korrekta F/FA-skattdokument, vilket är en viktig del av företagarprocessen för att det ska gå så smidigt som möjligt att få upp ett bolag. Med vår expertis är det många som väljer att gå via oss, dels för att du som kund ska starta din första firma och inte har kunskap om ansökan gällande F/FA-skattlicens. Dels också för att du som kund väljer att hellre göra det du är bra på och låter oss göra det vi är bra på. På så sätt spar du tid och kan satsa på ditt nya företag, medan vi hjälper dig att kunna komma igång med din verksamhet på ett snabbt och smidigt sätt.
F-skatt – 1995 kronor
F-skatt står F:et för företag och det är en skatt som betalas av företag och näringsverksamheter. Att ha F-skatt betyder att företagaren själv betalar in alla skatter och sociala avgifter som genereras inom verksamheten. Är du godkänd för F-skatt är det bra att vara tydlig med detta, så att alla potentiella kunder och samarbetspartners förstår att du är en seriös och ansvarsfull företagare som driver din verksamhet enligt de regler som finns. Ett bra tips kan till exempel vara att alltid uppge att du har F-skatt på alla dokument som används i verksamheten. Då kan du skriva ut det på fakturor och offerter så att det framgår tydligt. Skulle det vara någon som vill kontrollera att företaget verkligen är godkänt för F-skatt går det bra att visa upp ditt fysiska bevis som du får utskickat. Det går även bra för kunder och uppdragsgivare att även kontakta Skatteverket direkt för att kontrollera vilken form av skatt du skall betala.
Här på F-skatt kan vi hjälpa dig med ansökan om du är osäker på hur man gör.
FA-skatt – 1995 kronor
Du som både bedriver enskild näringsverksamhet och dessutom har inkomst av anställning behöver både vara godkänd för F-skatt och ha A-skatt som kallas FA-skatt. Det är bara enskild firma som kan ha en FA-skattlicens – inga andra bolagsformer.
Ska du ansöka om F/FA-skatt när du har en enskild firma kan du skicka in ansökan direkt då ditt organisationsnummer kommer vara ditt personnummer. Däremot om du ska ansöka om en F-skatt gällande exempelvis aktiebolag och handelsbolag - då krävs det att du inväntar ditt organisationsnummer innan du skickar in din F-skattblankett.
Registrera arbetsgivare
Arbetsgivarregistrering behöver du göra om du ska betala ut löner eller förmåner. Har du ett aktiebolag, gäller detta även om du bara ska betala ut lön till dig själv eller om du bara har en förmån t.ex. en bostads eller bilförmån. Har du däremot enskild firma och inga anställda behöver du inte arbetsgivarregistrera dig. Som arbetsgivarregistrerad så behöver du varje månad göra en arbetsgivardeklaration samt betala in källskatt och arbetsgivaravgifter.
Momsregistrering
Moms är en mervärdesskatt som staten tar ut på de flesta köp av varor och tjänster. Moms är en skatt som ska tas ut på de flesta försäljningstransaktioner. Den vanligaste momssatsen är 25% men det finns vissa undantag där momsen är reducerad. Nästan alla företagare ska vara registrerade för moms med undantag för dig som har mycket lånomsättning eller enbart handlar med länder utanför EU. Hur ofta moms redovisas beror på omsättning men det kan vara månadsvis, kvartalsvis eller årsvis.
Vårt kundcenter
08 123 503 29
Måndag-fredag: 10:30-17:00
Lördag-söndag: stängt
Helgdag: stängt