Starta företag med varumärkesskyddStarta företag går att göra på en rad olika områden. I olika bolagsformer drivs olika verksamheter över hela landet. Svenska företagare är verksamma inom många olika industrier och det erbjuds både produkter och tjänster. Företag som har varumärken att visa upp för sina kunder. Men inte alla verksamheter styrs upp i form av företag. Inom delar av scenkonstområdet till exempel är det vanligare att tala om organisationer än om företag. Företag har som mål att göra ekonomisk vinning. Men organisationer är en samling personer, företag eller föreningar som delar ett särskilt ändamål. Organisationsformerna ideell förening och stiftelse räknas inte som företagsformer.

Registrera F-skatt ett måste

I de flesta branscher är en frilansare en företagare. Ofta driver denna person en enskild firma eller ett aktiebolag. Oavsett vilket, det är någon som är registrerad med F-skatt. Inom scenkonstbranschen används begreppet oftast för att beskriva en arbetstagare, det vill säga en person utan eget företag som har kortare eller längre tidsbegränsade anställningar. Det kan också vara en person som antingen enbart har eget företag eller som kombinerar eget företag med kortare anställningar. Men alla som driver någon form av eget företag måste registrera F-skatt. 

Skydda varumärke bör du göra

Om du har ett varumärke som är av stort värde för din verksamhet när du driver ett eget företag är det viktigt att du är rädd om det. En verksamhets varumärke är den bild av verksamheten som uppfattas av omvärlden och av specifika målgrupper. Detta är ingenting som en framgångsrik företagare har råd att ta lätt på. Att ha ett tydligt varumärke kan handla om att kommunicera vilka värden som verksamheten vill förknippas med. Det kan också handla om vilken specifik estetisk inriktning som eftersträvas i verksamheten. Om du vill skydda ditt varumärke kan du göra det hos Patent- och registreringsverket.

Men om du inte har skyddat ditt varumärke kan det gå riktigt illa. Det finns ingenting som hindrar någon annan från att kopiera din affärsidé. Tänk därför noga över hur du ska hantera ditt varumärke när du startar upp din verksamhet.

image
David Hagberg  471 visningar
Senast uppdaterad: 3/21/2019 2:53 PM

Registrera dig för F-skatt

Registrera dig direkt online och kom igång med din F-skatt idag. Vi levererar dokument till dig inom 24 timmar! Vi hjälper dig även att registrera dig för moms och som arbetsgivare. Endast 1499 kronor.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile