Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Registrera F-skatt och starta företag som psykolog

Tankarna som först väcker idén om att starta eget skiljer sig mycket mellan olika entreprenörer. Men oavsett vilka skäl du har till att du vill bli din egen så behövs kunskaper för att på ett effektivt sätt driva ett företag. Det spelar ingen roll om det är på hel-eller på deltid. Kunskaperna är lika viktiga i vilket av fallen som gäller. Du måste exempelvis registrera F-skatt för att komma igång.

Alla branscher styrs av olika regler och villkor. Det är viktigt att känna till de regler och villkor som styr verksamheten inom det område som du ska verka. När du ska bli psykolog som ska behandla patienter behövs en ansvarsförsäkring och du måste vara registrerad hos Inspektion för vård och omsorg som en privat vårdgivare. Branschkunskaper är viktiga. Även om psykolog är ett yrke som lämpar sig för att starta eget inom kan det vara bra att ha varit anställd några år först.


Vid sidan om rollen som psykolog så finns den roll som är betydligt nyare för dig som ska starta eget. Rollen som egen företagare. Som egenföretagare måste du känna till vilka konsekvenser för din egen privata ekonomi det innebär att driva ett företag. Att du startar en egen verksamhet betyder att du helt plötsligt axlar ett betydligt större ansvar än du gjort tidigare. För anställda sköter arbetsgivaren inbetalningar till skatter, pensioner, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och andra sociala trygghetssystem. Du kanske helt enkelt inte har tänkt på detta tidigare. Nu, som företagare, måste du själv sköta det.


Generella kunskaper och registrera F-skatt!

Det behövs också dels generella kunskaper om hur ett företag drivs, alltifrån bokföring, företagsbeskattning och fakturering till marknadsföring och kundkontakt. Detta är något som blir lättare med tiden, men kan vara bra att be om hjälp med i början av tiden som egen företagare. Det finns flera sajter och skrifter som på olika sätt hjälper dig att komma igång. Exempelvis är det viktigt att du kommer ihåg att registrera F-skatt när du ska starta upp. Det kan du läsa mer om här på vår hemsida!

Psykologer som har eget företag är några av de få som har att vinna på den väl utbredda psykiska ohälsa som finns i Sverige. Det skapar ett mycket bra kundunderlag. Dessutom är det många yrkesmänniskor som ser ett besök hos en psykolog som en avkoppling i vardagen där det finns möjlighet att prata av sig. Du som startar företag som psykolog har därför alltid många människor som du kan erbjuda din verksamhet. Glöm bara inte att registrera F-skatt så att du kan fakturera dem.


Du ska inte låta något stoppa dig som företagare bara för att det verkar krångligt. Du har goda möjligheter att lyckas om du har en bra strategi och tar varje steg i rätt riktning med noggrann eftertanke.

image
David Hagberg  1748 visningar
Senast uppdaterad: 8/16/2020 7:59 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile