Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Registrera F-skatt i SverigeSverige är känt för sina skatter. Men kanske mest känt för att man historiskt sett alltid behövt betala mycket skatt i jämförelse med andra länder. Detta är dock inte fallet längre. Många andra länder har hunnit ikapp Sverige och man behöver inte skatta bort det mesta av sin lön längre. En lättnad för många. I Sverige måste man dock ansöka om att betala skatt när man startar firma. Vilken typ av skatt man ska betala beror på vart lönen kommer ifrån. Vanligast är att man måste registrera F-skatt eller FA-skatt.

Om man bestämmer sig för att starta enskild firma så ska man registrera sig för F-skatt. Detta betyder i stora drag att man som företagare ansöker om att få betala sina egenavgifter och sin preliminärskatt. Det som är så bra med detta är att du har lättare att attrahera kunder. De behöver inte anställa dig och därför inte heller betala arbetsgivaravgifter och så vidare. Du betalar din egen skatt och dina avgifter. Din kund behöver betala för är det arbete som du utför. Detta blir mycket lättare för kunden så klart. Om du har egen firma och inte har tänkt på att registrera F-skatt så kan det på grund av detta faktiskt bli riktigt svårt för dig att hitta jobb.

Registrera F-skatt eller FA-skatt

Ganska ofta startar man en enskild firma eftersom det som man hållit på med som en hobby plötsligt blir något som man tjänar pengar på. Detta är så klart ett mycket bra sätt att starta företag på, eftersom man vet att produkten eller tjänsten som man säljer fungerar. Om man då har ett annat jobb vid sidan om sitt eget företag som man får lön ifrån så ska man ju även betala skatt på den lön man får av sin arbetsgivare. Den skatt man betalar här kallas A-skatt. Om man får lön från arbetsgivare och även får in pengar från sin enskilda näringsverksamhet så ska man alltså ansöka om FA-skatt.

FA-skatt innebär att din arbetsgivare kommer att betala in din preliminärskatt och dina arbetsgivaravgifter för jobbet som du utför hos honom eller henne. Du måste själv se till att du betalar in preliminärskatt och sociala avgifter för din egen näringsverksamhet. För att visa att du är godkänd för F-skatt så skriver du helt enkelt det på varje faktura som du skickar ut till kund. Det går inte heller att fuska med detta och säga att man är godkänd för F-skatt fast man inte är det. Det är mycket enkelt för dina kunder att gå ut och kontrollera att du är registrerad.

Tycker du att det här med skatt verkar krångligt. Du kan andas ut. Det finns hjälp att få. Här finner du svar på dina frågor. Du kan även få hjälp med att registrera F-skatt här på vår sida! 

image
David Hagberg  1726 visningar
Senast uppdaterad: 3/21/2019 2:33 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile