Fastighetsskatt och fastighetsavgift i föreningarDet är vanligt att allmännyttiga föreningar äger fastigheter som är undantagna från skatteplikt vid fastighetstaxeringen. Det kan vara så kallad specialbyggnader. Sådana byggnader kan vara idrottsanläggning, kulturbyggnad, ecklesiastikbyggnad eller något annat. Det benämns också som fastigheter som till övervägande del används i föreningens allmännyttiga verksamhet. För dessa fastigheter behöver inte föreningen betala någon fastighetsskatt.

Föreningars fastigheter har skattepliktiga taxeringsvärden som de får vid fastighetstaxeringen, vilka i de flesta fall är skattepliktiga till fastighetsskatt. Oavsett om en förening är inskränkt eller oinskränkt skattskyldig, ska föreningen i fråga betala fastighetsskatt för sådana fastigheter. Skattepliktiga fastigheter är exempelvis fastigheter som vid fastighetstaxeringen betecknas som småhusenheter, hyreshusenheter eller lantbruksenheter.

image
David Hagberg  583 visningar
Senast uppdaterad: 3/21/2019 12:27 PM

Registrera dig för F-skatt

Registrera dig direkt online och kom igång med din F-skatt idag. Vi levererar dokument till dig inom 24 timmar! Vi hjälper dig även att registrera dig för moms och som arbetsgivare. Endast 1499 kronor.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile