Registrera dig för F-Skatt

Beställ på mindre än 5 minuter.
Vi levererar ansökan till dig samma dag!
Endast 1995 + moms.

  • Rekordsnabb registrering
  • Låg preliminärskatt första året
  • Ärendehandläggning hos Skatteverket
  • Uppstartssamtal med rådgivare

Fyll i dina uppgifter

Har du ett bolag registrerat idag?

Bli naturguide i Norrland som egen företagare



Om du är en person som tycker om att vara ute i naturen på fritiden finns världens möjlighet för dig. Du har kanske inte tänkt på det men du har ett intresse där det går att förena nytta med nöje. I Sverige vimlar av natur som finns att upptäcka och turister som vill se den finns det också. Inte minst den norrländska snön imponerar på beresta människor från andra länder. Du kan starta företag som naturguide och försörja dig på ditt fritidsintresse i Sverige. Norrland går att guida turister i året runt. De norrländska bergen flyttar inte på sig. För att du ska komma igång behöver du ha F-skatt så att du kan betala dina skatter och avgifter i din verksamhet. Detta kan du få hjälp med av duktiga proffs. Du kan få professionell rådgivning från kunniga experter här.

Du som redan har naturintresset i bagaget men behöver vinna trovärdighet hos turisterna i området kan göra klokt i att gå någon folkhögskoleutbildning till naturguide också. Det ger dig mer kunskap om yrket, om du inte jobbat med det tidigare förstås. Allting bygger ju på erfarenhet och det finns ingen utbildning som mäter sig med flera års arbetslivserfarenhet inom yrket. Det ger dig precis de förutsättningar du behöver för att komma igång med din verksamhet.

Starta företag med en nisch

När du har kommit igång med din verksamhet är det dags för dig att fundera lite på en nisch. Natur är ett väldigt brett begrepp och det är bra om du bestämmer dig för hur du vill visa upp norrländsk natur. Av allting som går att erbjuda kanske du vill erbjuda skoterturer eller ren safari. Eller kanske är det samerna som du vill ge en chans att bli en del av turistnäringen. Guidade vandringar i fjällen är också en fantastisk idé, inte minst på sommaren.

Men även om verksamheten äger rum ute i naturen så måste du visa upp verksamheten för dina kunder. Någon måste köpa tjänsterna om det ska vara ett hållbart företagande som du startar upp. Turisterna kan komma från hela världen och en hemsida till din verksamhet är lika viktigt för dig uppe i Norrland som om du hade It-företag i centrala Stockholm.

Fortfarande är det ett F-skattebevis som är viktigast när du ska starta företag. Det lägger grunden för att du ska kunna komma igång och fakturera i din verksamhet.