Vi använder cookies. När du använder vår webbplats så godkänner du därmed även användandet av cookies.X

Antal Registreringar utförda
  • 2
  • 0
  • 6
  • 7
  • 8

F-skatt enskild firma

När du startar enskild näringsverksamhet (enskild firma) ska du ansöka om att bli godkänd för F-skatt. Det är alltså inte möjligt att ha en enskild firma utan att ha F-skatt. Men vi hjälper dig mer än gärna med detta. Du kan, men behöver inte, välja att registrera ditt företagsnamn. I en enskild firma är det ditt personnummer som är företagets organisationsnummer. Det är därför ingen juridisk person. Att bli godkänd för F-skatt är därför oftast det enda som behövs för att du ska kunna starta enskild firma.


När du startar enskild firma ska du ansöka om att bli godkänd för F-skatt. Det är viktigt, F-skatt måste du räkna ut och betala i en enskild firma. Det visar på att du är en seriös företagare som tar ansvar för att bokföra de skatter och avgifter du betalar.


Om du även har en anställning eller ska starta en enskild firma vid sidan om din anställning eller tror du att du kommer att ha en anställning under tiden du bedriver enskild näringsverksamhet? Då ska du ansöka om att bli godkänd för F-skatt med villkor. Det är detta som kallas FA-skatt. Det kan vi hjälpa till med och det kan du läsa mer om här.


Det kostar endast 1499 kronor att ansöka om att bli godkänd för F-/FA-skatt. Att bli godkänd för F-/FA-skatt är oftast det enda som behövs för att du ska kunna starta enskild näringsverksamhet. Du kan läsa mer om det här.


För att läsa mer och starta en enskild firma tryck på länken här:
https://starta-enskildfirma.se/enskild-firma/starta-enskild-firma

REGISTRERA DIG FÖR F-SKATT
businessman